duminică, 26 mai 2013

Reparatii / revitalizari / Service / Mentenanta Transformatoare de putere

 REPARATII TRANSFORMATOARE ELECTRICE DE PUTERE

SC Romelectra Sistem SRL executa reparatii de transformatoare de putere si distributie cu racire naturala in ulei destinate pentru instalatii de interior sau exterior in gama de puteri 40 kVA-4000 kVA la tensiuni de pina la 35 KV din toate profilurile de fabricatie (Electrotehnica Bucuresti, Electroputere Craiova, TMD Filiasi etc.)

           Tehnologia de reparare a transformatoarelor folosita de SC Romelectra Sistem SRL si impusa de experienta practica indelungata in acest domeniu presupune efectuarea urmatoarelor operatii:

- decuvare, constatare defect, demontare accesorii ,spalare accesorii (pentru cele care se pot inlocui) ,demontare jug, demontare bobine, dezpachetare miez, recoacere tole in cuptor la 800 °C (in vederea imbunatatirii pierderilor prin reorientarea structurii cristaline), impachetare miez, taiat hartie in benzi, izolare conductor ,pregatire izolatii, executie bobinaj j.t.+ i.t.

            Tehnologia de reparatii adoptata de firma noastra presupune inlocuirea intregii izolatii, imbatranita datorita perioadei indelungate de functionare , montaj bobine, inlocuire comutator sau reparare, executie conexiuni, uscare, pregatire cuva, inlocuire garnituri, grunduire, vopsire.

- se executa spalarea cuvei si radiatoarelor in interior cu ulei cald pentru inlaturarea tuturor depunerilor acumulate in exploatare.

- probe intermediare ( verificarea raportului de transformare si a grupei de conexiuni), incuvarea transformatorului.

-se umple cuva cu ulei de transformator TR30 dupa ce in prealabil acesta a fost tratat pentru ridicarea rigiditatii electrice la 210 kv/cm.

- probe stand.

-transformatorul este supus probelor electrice prevazute in STAS 1703/80.

- la transformatoarele echipate cu filtra praf aer si releu acestea se vor inlocui cu altele noi.

Mentionam ca releul Bucholtz nu se poate repara.

    Prin aplicarea acestei tehnologii se obtine practic un transformator nou din punct de vedere al partii active cu incadrarea in parametrii tehnicii la care au fost proiectat initial.

          Caracteristici tehnice si de calitate.
Produsele reparate sunt in conformitate cu :

-STAS 1703/80 si 440/90
-Standarde de firma avizate
-CEI 76/80

           Reparatiile de transformatoare sunt executate in conformitate cu SR EN ISO 9001/95 sistem implementat la SC ROMELECTRA SISTEM SRL. Livrarea se face pe baza de control cantitativ si calitativ pe fiecare transformator reparat in parte de catre furnizor precum si la destinatie de catre beneficiarul marfii.

           Termenul de garantie al transformatoarelor reparate este de 12 luni de la livrare.

           Transformatoarele reparate vor fi insotite de factura fiscala,aviz de expeditie si certificate de calitate, buletin probe, declaratie de conformitate.

           Transformatoarele reparate se vor livra neambalate dar ancorate corespunzator pentru siguranta in timpul transportului.

           Transportul se face cu mijloace de transport ale clientului sau furnizorului conform intelegeri dintre cele doua parti.